Jan Salminen

Mitsubishi Colt 2010

Merkki ja malli
  • Mitsubishi Colt RalliArt, 5d
Vuosimalli
  • 2010
Rekisteri
  • MNY-566
Moottori
  • 1500cc, Bensiini, Turbo, 150hv
Vetotapa
  • Etuveto
Väri
  • Grafiitinharmaa, metallinhohtoväri
Ostohetki ja ostohinta
  • Joulukuu 2010, 18900 euroa, Veho Koivuhaka, esittelyauto, vaihdossa C2 VTS
Myyntihetki ja myyntihinta
  • Lokakuu 2013, noin 13000 euroa, vaihdossa Peugeotiin, Sveitsinportin Auto Hyvinkää
Erikoista

"Se viheltää"
0-100km/h 7.6 sekuntia. Turbon vihellys on mahtava ääni.
Eräs pikkupoika katseli/kierteli joskus autoa ja totesi äidilleen "tuollaisen minä haluan sitten kun olen iso".

Tyyliä

Nahkaratti, nahkainen vaihdekepin pää, krominen pakoputken pää, RalliArt-vanteet, mp3-soitin, takaspoileri, tehtaan tummentamat takalasit, Recaron penkit...

Ostokunto

Auto oli ollut esittelyautona ja sillä oli ajettu noin 3000 kilometriä.

Myyntikunto

Autolla oli ajettu reilu 40tkm kun se meni vaihdossa Peugeotiin. Autossa ei ollut mitään ongelmia ja huolenpitosopimustakin oli jatkettu eteenpäin.
Autoon oli juuri vaihdettu repsikan puolen etupyörän pyörännapa ja pyöränlaakeri takuuseen. Myös kuskin penkin verhoilu oli juuri vaihdettu.

Korjauksia

Takuussa laitettiin paikalleen ikkunan tiivisteitä, jotka alkoivat 'viheltämään'. Samoin takuuseen meni etupyörän pyörännapa ja pyöränlaakeri. Myös kuljettajan penkin verhoilu vaihdettiin.
Penkin verhoilun laitossa oli mokattu (tai uusi verhoilu oli alunperin jo viallinen) ja siinä näkyi heti niin kutsuttua kulumajälkeä.
Releet pitivät outoa naksuntaa (releiden naksuessa ajovalotkin hieman välkähtivät) kylmällä koneella koko sen ajan mitä auto minulla oli ja talvella auton sisällä oli aika vilpoinen. Näihin ei vikaa/korjattavaa löytynyt.
Ranskalaisia aina haukutaan huonosta laadusta ja japanilaisia kehutaan mahtaviksi. Hankin Mitsubishin jälkeen ranskalaisen auton, koska ihan yhtä paljon korjattavaa Mitsubishissa oli. Ranskalaisissa on kuitenkin enemmän varusteita ja halvempi hinta.

Huumoria

Turbon viheltäessä suu on korvasta korvaan.
Moottori oli RalliArtissa todella mahtava.

Ajatuksia jälkikäteen

Nykypäivän uusissa autoissa on aina ongelmia. Oli se sitten ranskalainen tai japanilainen. Ranskalainen on kuitenkin halvempi ja varusteet ovat paremmat.
Erittäin outoa oli esimerkiksi se, että Mitsubishin vakiosoittimet (6 kaiutinta, mp3-soitin jne) olivat äänenlaadullisesti 10x heikommat kuin edellisessä Citroenissa ja 20x heikommat kuin seuraavassa Peugeotissa.

Havaintoja

Oli myynnissä autoliikkeessä aika pitkään. Liikkeessä kyllä tätä aprikoivatkin, että voi mennä ihan heti tai voi joutua odottamaan kuukausia. Auto on sen verran erikoinen.