Jan Salminen

Citroen C2 VTS 2006

Merkki ja malli
  • Citroen C2 VTS, Vehicle Tres Sportif
Vuosimalli
  • 2006
Rekisteri
  • INY-178
Moottori
  • 1600cc, Bensiini, 122hv
Vetotapa
  • Etuveto
Väri
  • Musta, lakkaväri
Ostohetki ja ostohinta
  • Huhtikuu 2007, 17900 euroa, Autotorppa, Tuusula
Myyntihetki ja myyntihinta
  • Kesäkuu 2008, noin 12000 euroa, vaihdossa uuteen vastaavaan, Pelttarin Autotalo, Huittinen
Erikoista

C2 VTS, vakiona 122 hevosvoimaa kääpiöautossa.
Musta pieni auto, kaikkien on pakko päästä ohi ja katumaastureiden kiilailla. Jotenkin kai siten huomaamaton tai ainakin vaatimattoman näköinen auto.

Tyyliä

Musta on aina tyylikäs. Auto näytti todella komealta. 2x alumiinivanteet, erityisesti DeZentin talvivanteet olivat hienot.
Alumiininen vaihdekepinpää, krominen pakoputkenpää, sport-istuimet, 5cd:n vaihtaja, takaspoileri...

Ostokunto

Autolla oli ajettu noin 8tkm. Auto oli ollut autoliikkeessä yli puoli vuotta ja hinta oli karsinut ostajaehdokkaita. Auto oli hienossa kunnossa, mutta auton selkeästi 206GTI:tä heikompi laatu paistoi läpi heti esimerkiksi repsottavan vaihdekepin suojapussin muodossa. Suojapussia muuten painittiin tunti takaisin paikalleen pienien muoviklipsujen ympärille.

Myyntikunto

Autolla oli ajettu noin 25tkm kun se meni vaihdossa vastaavaan uuteen. Autossa oli koko ajan korjattavaa ja sitä sai viedä Veholle useasti, tosin huollossa tapahtuneen virheen vuoksi.
Myytäessä Vehon kanssa oli sovittu, että he käyvät Pelttarin kanssa läpi kuka hoitaa autoon ruiskuboksin vaihdon (takuu). Auto oli muuten hyvässä kunnossa, mutta itse en käynti-/ajovaikeuksia enää halunnut katsella kun takuu oli juuri loppumassa.
Sinänsä mielenkiintoista oli, että uuden vastaavan kanssa ei ollut tällaisia ongelmia, se toimi erittäin hyvin.

Korjauksia

Autolla käytiin Veholla 13 kertaa erilaisissa korjauksissa. 13 kertaa itse asiassa on oikeasti 39 kertaa kun ensin käyt kertomassa ongelmasta/varaamassa ajan, sitten viet auton korjattavaksi ja sitten vielä haet sen.
Ensimmäisenä autosta hajosi ohjaustehostin. Alkoi siten, että liikennevaloissa ratti yhtäkkiä liikehti/nytkähteli itsekseen. Tästä hetken päästä Etelä-Pohjanmaan reissulla kesken erään risteyksen autosta vain katosi ohjaustehostin (keskellä Isojokea lauantai-iltana). Usean käynnistyksen jälkeen se tuli kylläkin takaisin... kunnes Vehossa vaihdettiin koko ohjausjärjestelmä.
Tämän jälkeen auton käynnin kanssa oli useita ongelmia... joiden syyksi paljastui huollossa tehty virhe, jossa autoon oli saatu väärän mallin softa asennettua. Tämä analysoitiin tehtaalla ja lopputuloksena koko ruiskuboksi piti vaihtaa. Tämä tosin jäi autoliikkeiden keskenään sovittavaksi asiaksi.

Huumoria

Siinä kun autosta katoaa ohjaustehostin keskellä risteystä, ei oikein paljon tunnu huumoria löytyvän.

Ajatuksia jälkikäteen

206GTI oli monella tapaa isomman ja paremman luokan auto. Myös ajatukset pienenevästä polttoainekulutuksesta paljastuivat turhiksi toiveiksi, koska Citroen vei lähes saman verran polttoainetta kuin GTI.
Vakuutusmaksut sen sijaan olivat Citroenissa paljon halvemmat, joten niissä tuli säästöä.
Auton ongelmien vuoksi autoa ei tullut pidettyä kuin reilun vuoden, joten jälkiviisautena olisi kannattanut pitää Peugeotia vielä vuosi, niin rahallinen säästö olisi ollut suuri.
Toisaalta nyt kun ajoi vuoden C2 VTS:llä ja seuraavana kesänä tuli mahdollisuus melko edukkaasti hankkia uusi vastaava ja antaa hyvällä arvolla tämä pois vaihdossa, ei asiaa tarvinnut kauaa miettiä vaan uuden VTS:n takuulla ja huolenpitosopimuksella otti hyvin nopeasti. Autona kuitenkin erittäin mukava ja kätevä, tällaisia malleja vastaavaan hintaan toivoisin Suomeen myytäväksi eri merkeiltä.

Havaintoja

Auto jäi Huittisiin autoliikkeeseen, josta se katosi nopeasti. Sittemmin nähty myynnissä liikkeessä Raisiossa ja myöhemmin myynnissä liikkeessä Tampereella.
Mikäli sovittu ruiskuboksin vaihto hoidettiin liikkeissä, kyllä tämän auton pitäisi olla liikenteessä pitkään.