Jan Salminen

BMW 323i 1999


Kesäauto 2011, tuotu ulkomailta ja rekisteröity Suomeen

Merkki ja malli
  • BMW 323i, 2d
Vuosimalli
  • 1999
Rekisteri
  • YHN-817
Moottori
  • 2500cc, Bensiini, R6, 171hv
Vetotapa
  • Takaveto
Väri
  • Hopea, metallinhohtoväri
Ostohetki ja ostohinta
  • Heinäkuu 2011, hinta ulkomailla + tuonti + rekisteröinti + verot + korjaukset yhteensä noin 6500 euroa
Myyntihetki ja myyntihinta
  • Elokuu 2011, 6600 euroa
Erikoista

Kun Etelä-Pohjanmaalla BMW tulee isolla tiellä taakse, edellä ajava tekee tilaa.

Tyyliä

Kuutoskoneen mahtavat äänet, pakoputken tuplaulostulo, Lexus-takavalot...

Ostokunto

Autolla oli ajettu mittarin mukaan 190tkm. Päätellen huoltokirjasta ja sen aukoista viimeisinä vuosina, todellinen lukema lieni 30-40tkm suurempi.
Kunto oli kuitenkin niin hyvä (lukuunottamatta puskureiden naarmuja, autolla oli hieman parkkipaikoilla nuhjailtu), että kovin isoa eroa mittarilla ja todellisilla kilometreillä ei varmaan ollut.
Auto oli todella mahtava ajaa. Parempi kuin tuon ajan käyttöautoni Mitsubishi Colt RalliArt 2010.
Toki Mitsubishissä kiihtyvyys ja raaka voima oli parempi, mutta BMW:n 2.5 litran kuutoskoneen tyyli ja pehmeys oli todella mukava.

Myyntikunto

Rekisteröitiin ja katsastettiin Suomeen. Auto meni heittämällä läpi katsastuksesta.
Auto saatiin torstaina Suomeen. Katsastukseen heti perjantaina, tuore leima papereissa, matkakassit autoon ja 1000km Pohjanmaan reissulle. Eikä mitään ongelmia.
Autoon tuli Suomessa hankittua vielä paremmat käytetyt kesärenkaat (ajettavuus parani entisestään), vara-avain ja vaihdettua kuskin oven toimimattomaksi mennyt lukkopesä.

Korjauksia

Paremmat käytetyt kesärenkaat, vara-avain ja kuskin oven lukkopesä.

Huumoria

Etelä-Pohjanmaalla on paljon tullut ajettua. Aikanaan Ladalla kun ohitti yhtä Primeraa, se alkoi laittamaan hanttiin ja sitten ajetaan niin paljon kuin Ladalla pääsee.
Samaa 'et kyllä minua ohita' -efektiä syntyi BMW-kesää 2011 seuraavana kesänä 2012 Hyundai Coupella Etelä-Pohjanmaalla ajaessa.
Bemarilla ohituskokemukset olivat unohtumattomia ja päinvastaisia: Sille tehtiin tietä. Mutkan tai mäennyppylän jälkeen kun BMW oli edellä ajavan taustapeilissä (tarrakilpineen) , kanssa-autoilijat antoivat tietä.

Ajatuksia jälkikäteen

Jokaisen pitää joskus elämässään omistaa Bemari. Aina niitä haukutaan ja parjataan, mutta ovat ne vain mahtavia laitteita. Ja kalliita.

Havaintoja

Nähty Pirkkalassa Verkkokauppa.com:in parkkipaikalla muutamaan kertaan vuoden sisällä myynnistä. Parin vuoden päästä (2013) nähty myynnissä Nettiautossa yli 7000 euron hintalapulla varustettuna.