Jan Salminen

Mazda 323F 1990


Kesäauto numero 2 vuonna 2013, vaihdossa tullut Mazda

Merkki ja malli
  • Mazda 323F GTI, 5d
Vuosimalli
  • 1990
Rekisteri
  • XFG-522
Moottori
  • 1800cc, Bensiini, 133hv
Vetotapa
  • Etuveto
Väri
  • Musta
Ostohetki ja ostohinta
  • Elokuu 2013, tuli vaihdossa... arvo jossain 1000e paikkeilla
Myyntihetki ja myyntihinta
  • Elokuu 2013, 6 päivän päästä siitä kun auto tuli vaihdossa, myyntihinta nähtävästi liiankin vähän, mutta toisaalta ihan ok
Erikoista

Autoon oli jälkiasennettu keskuslukitus ja varashälytin. Sen toiminnan ymmärtämättömyydellä testailtiin naapureiden hermoja, kunnes selvisi että säätimen 2 painikkeesta sitä toista ei saanut koskaan painaa.
Autossa oli lyhtypylvään paksuinen pakoputken ulostulo. Näytti jopa hyvin tuoreelta tuning-putkelta. Ääni oli luokkaa järkyttävä. Moottoritienopeutta varten auton mukana olisi pitänyt tulla kuulosuojaimet.
Näin vanhaksi autoksi auton tekniikka ja varusteet olivat aika uskomattomat. Voimaa aivan hirmuisesti, vääntöä todella reilusti. Ohjaustehostimet, hyvät jarrutehostimet jne. löytyivät autosta.

Tyyliä

Olihan ne läppä-/luukkuetuvalot ihan mielenkiintoiset. Ja menivät valot sammutettaessa niin kovalla vauhdilla piiloon, että kolahdus vain kuului.

Ostokunto

Auton maalia oli paikkailtu millä sattuu ja miten sattuu. Ruostevauriot oli kertaalleen kaikki korjattu, mutta seuraava kierros oli ponkimassa esille.
Repsikan lokasuoja oli kuin perunapussilla hakattu.
Mutta autossa oli 2 satsia hyviä renkaita, alumiinivanteet, tekniikka tuntui toimivan todella hyvin ja kulkua riitti. Uunituoreet kaiuttimetkin olivat hattuhyllyllä.
Loppujen lopuksi auto oli näin vanhaksi erittäin hyvässä kunnossa.

Myyntikunto

Kävin autolla viikon töissä. Nautin jokaisesta kilometristä.
6 päivän aikana auto ei kulunut mitenkään, päinvastoin sai MP3 FM -soittimen mukaansa ja täyden tankin bensaa.

Korjauksia

Kuskin turvavyön lukitusta piti yhtenä päivänä hieman viritellä, kun se hieman takelteli.

Huumoria

Tätä autoa väistivät liikenteessä kaikki.
Jalankulkijat eivät uskaltaneet astua lähellekään, kukaan ei yrittänyt kiilata ja jos itse vaihtoi kaistaa niin tilaa tuli heti - siis Tampereella, jossa tunnetusti ikinä ei tehdä tilaa.
Raju ulkonäkö ja ääni pitivät huolen siitä, että 'omaa tilaa' riitti.

Ajatuksia jälkikäteen

Hauska laite. Ajatuksena oli, että jos tätä ei kukaan halua ostaa, niin vanhempieni Mazdaan saadaan tästä parit hyvät renkaat ja audiolaitteet saadaan jemmaan.
Leimaa oli kuitenkin vuosi jäljellä ja auto toimi hyvin - ei ihme, että se tultiin monen sadan kilometrin päästä hakemaan pois.

Havaintoja

Ei ole havaintoja. Nuori kaveri sen osti, jonkinlaista peltityötaitoa suvussa kuulemma oli, että ehkä ja toivottavasti auto sai paremman kuosin ja jatkoi matkaa.