Jan Salminen

Citroen C4 2016

Merkki ja malli
  • Citroen C4 Puretech 130
Vuosimalli
  • 2016
Rekisteri
  • SNP-401
Moottori
  • 1200cc, 3-sylinteriä, Bensiini, 130hv
Vetotapa
  • Etuveto
Väri
  • Punainen, metallinhohtoväri
Ostohetki ja ostohinta
  • Heinäkuu 2016, n. 22000 euroa, vaihdossa Peugeot 308 1.6 2013, Veho, Tampere
Myyntihetki ja myyntihinta
  • Lokakuu 2019, vaihtohyvitys noin 12000 euroa, MetroAuto Espoo
Erikoista

Auto oli yllättävän tehokas. Edellisessä autossa oli vapaasti hengittävä 120-hevosvoimainen moottori ja tässä vain 10 hevosvoimaa enemmän. Silti kiihtyvyys liikennevaloista ja maantiellä oli aivan eri luokkaa.
Auto oli tuon ajankohdan tehokkain C4 ja auto tuntui todella hyvältä ja oikealta valinnalta.

Tyyliä

Auton väri oli kaunis. Auton muotoilukin hyvin toimiva.
Hyvin tavalliselta arkiautolta tämä silti näytti, mutta kiihtyvyys pääsi yllättämään monet muut autot liikenteessä ja saamaan "premium" -autot moottoritiellä koviin ohitusvauhteihin.

Ostokunto

Auto oli uusi auto ja sen mukainen.

Myyntikunto

Auto oli yleisesti ottaen hyvässä kunnossa ja esimerkiksi tyyppivika, jossa helmojen etuosasta irtoaa maalia, oli korjattu takuuseen.
Sisältä auto oli kuin uusi ja kilometrejä oli autossa vasta noin 33 tuhatta.
Pysäköintihallissa auton kylkiin oli valitettavasti tullut joitain painaumia ja naarmuja, mutta nämä eivät auton arvoa laskeneet.

Korjauksia

Autoa kolhittiin raskaalla ajoneuvolla vain reilun puolen vuoden ikäisenä ja auton takalokasuoja ja takaovi olivat suoristettavana ja maalattavana Veholla viikon.
Syyllinen ja/tai kolhimissijainti eivät koskaan varmuudella selvinneet. Vakuutustarkastaja totesi jäljistä, että kyseessä on ollut kuorma-auto tai muu raskas ajoneuvo.
Auton helmat maalattiin 1,5 vuoden ikäisenä eturenkaan takaa molemmilta puolilta irti lähteneen pintamaalin vuoksi.
Auto oli aiempiin verrattuna erittäin hyvin toimiva ja teknisiä vikoja ei ollut.

Huumoria

Huumori oli tässäkin jälleen kaukana, kun työkaverin (yksikön vetäjä ja esimieheni) kanssa olimme asiakaskäynnillä ja paluumatkalla pysähdyimme syömään.
Hän katsoi autoni kylkeä ja totesi, että oho, olet jäänyt jonkun kolhimaksi. Koska olimme lähteneet pimeän aikaan liikkeelle, en ollut kyljen jälkiä huomannut (tai ne olivat matkalla tulleet) aiemmin.
Kyllä harmitti silloin.

Toisaalta merkkiliikkeellä oli vakuutusyhtiön kanssa sopimus, joten omavastuuta ei tarvinnut maksaa, mutta laskeneet kaskovakuutuksen bonukset aiheuttivat toki kuluja.

Ajatuksia jälkikäteen

Auto oli erittäin mukava ajaa. Tehoa ja ripeyttä oli tarpeeksi. Autossa oli todella hyvät varusteet ja audiolaitteet myös olivat todella hyvät.
Auto oli hyvä ostos. Mikäli ennakkoon lokakuussa 2019 olisi voinut aavistaa tulevan COVID-19 -episodin, olisin autoa pitänyt vielä ainakin vuoden 2020.

Havaintoja

Espoon MetroAutossa myynnissä kevättalvella 2020 hintaan 12900.