Jan Salminen

Citroen C2 VTS 2008

Merkki ja malli
  • Citroen C2 VTS, 2d, Vehicle Tres Sportif
Vuosimalli
  • 2008
Rekisteri
  • BAZ-914
Moottori
  • 1600cc, Bensiini, 122hv
Vetotapa
  • Etuveto
Väri
  • Punainen
Ostohetki ja ostohinta
  • Kesäkuu 2008, n. 16500 euroa, Pelttarin Autotalo, Huittinen, uusi auto
Myyntihetki ja myyntihinta
  • Joulukuu 2010, noin 13000 euroa, vaihdossa Mitsubishiin, Veho Koivuhaka
Erikoista

C2 VTS, vakiona 122 hevosvoimaa kääpiöautossa.
Samoin kuin edellistä mustaa, tätäkin aliarvioitiin liikenteessä. Mutta punaisen värin vuoksi kiilauksia tai punaisista eteen tulemisia oli vähemmän.

Tyyliä

Alumiininen vaihdekepinpää, krominen pakoputkenpää, sport-istuimet, mp3-soitin, 5cd:n vaihtaja, takaspoileri...
Penkkien verhoilu oli rumempi kuin edellisessä ja samoin ovipaneelit olivat tylsän mustat siinä missä mustassa VTS:ssä oli oranssinen korostusväri.

Ostokunto

Auto oli uusi, mittarissa oli pari kilometriä.

Myyntikunto

Autolla oli ajettu reilu 35tkm kun se meni vaihdossa Mitsubishiin. Autossa ei ollut mitään ongelmia ja huolenpitosopimustakin oli jatkettu eteenpäin.

Korjauksia

Normaalien huoltojen lisäksi auto kävi Veholla vain kerran.
Autolla oli ikää 2 vuotta kun yhtäkkiä työmatkalla Helsingissä ihmettelin kun auton pakoäänet ovat normaalia rajummat. Parkkihallissa tuli todettua, että kyllä, todellakin jotain outoa on nyt sattunut.
Auto myös piti kaasutettaessa ylimääräistä hengitysääntä ja tehoja oli kadoksissa hieman.
Kotimatkalla poikkesin Vehossa, jossa todettiin suoraan, että imusarjan pultit löystyneet, C2 VTS:n tyyppivika. Auto muuten kulutti noin 0,5 litraa/100km vähemmän bensaa moottoritieajossa tänä aikana kun imusarjan pultit olivat löysällä.

Huumoria

Auto lähti käyntiin huonommin lohkolämmittimen kanssa talvella kuin ilman. Lohkolämmitin sai auton tietokoneen jotenkin sekaisin ja käynnistymisen jälkeen käynti seilasi miten sattui.
Lopputulos olikin, että ensimmäisten yritysten jälkeen luovuin lohkolämmittimen käytöstä.
Sama tilanne oli edellisen VTS:n kanssa eli rakenteellinen asia. Kone oli kuitenkin talvea ajatellen kestävä, hyvin suojattu ja lämpeni nopeasti. Lohkolämmitintä ei siten tarvinnut.

Ajatuksia jälkikäteen

Auto oli järkevä ostaa, koska edellisen VTS:n takuu loppui. Uusien VTS:ien hintaa oli juuri laskettu, joten väliraha jäi reiluun neljään tuhanteen.
Autoa olisi kuitenkin pitänyt/kannattanut pitää vielä hetki. Minut oli saatu vakuutettua, että ranskalaiset ovat laadullisesti heikompia kuin japanilaiset, joten innoissani hankin Mitsubishin (Mitsubishin lisäteho toki vaikutti myös).
Jälkeenpäin ajatellen tämä ei ollut totuus, vaan Mitsubishissa oli enemmän ongelmia ja takuukorjattavia asioita kuin Citroenissa.

Havaintoja

Havaintoja ei ole autosta ollut, eikä sitä ole myynnissäkään näkynyt. Vehossa auto ehti olemaan ehkä viikon, jonka jälkeen se jo myytiin.