Jan Salminen

Alfa Romeo 156 1999


Kesäauto 2014, Suomi-auto Hämeenlinnasta

Merkki ja malli
  • Alfa Romeo 156 V6
Vuosimalli
  • 1999
Rekisteri
  • JVA-55
Moottori
  • 2500cc, Bensiini, V6, 190hv
Vetotapa
  • Etuveto
Väri
  • Tumman vihreä, metallinhohtoväri
Ostohetki ja ostohinta
  • Kesäkuu 2014, hieman alle 2000e
Myyntihetki ja myyntihinta
  • Syyskuu 2014, hieman päälle 2000e (remontoituna)
Erikoista

Alfa-miehet morjestavat liikenteessä toisiaan.

Tyyliä

Kuutoskoneen mahtavat äänet, tuning-pakoputki... ja olihan se italialainen Alfa Romeo...

Ostokunto

Myyjä tuntui luotettavalta ja autosta haluttiin kovasti eroon. Myyjä jopa hommasi autoon toiset renkaat/vanteet kun niiden puuttuminen intoani hillitsi enkä itse ajatellut sen vuoksi tätä yksilöä hankkia.
Hinta laski kuitenkin kovasti, myyjä hankki toiset renkaat - ja vielä kun toinen samanlainen 156 V6 paljastui huonompikuntoiseksi kuin uskoin, päädyin lopulta ostamaan tämän.
Ostaessa ja koeajettaessa auto tuntui hyvältä ja myyjäkin oli rento ilman minkäänlaista stressiä koeajosta niin tuntui, että tämä on ihan järkevä ostos.

Myyntikunto

Myytäessä havaitut jäähdyttäjän ja flektien ongelmat oli korjattu ja auto oli siltä osin kunnossa.
Takaoven kahva kuskin puolelta oli rikki ja toisen takakaiuttimen suojalevy puuttui.
Vaihteistossa myös oli outoa jähmeyttä, ykkösvaihteelle ei voinut vaihtaa suoraan kakkoselta vaan se piti tehdä kolmosen kautta. Tämä kuitenkin oli V6 156:lle tyypillistä, joten sitä ei sen enempää tutkittu ja ostaja uskoi että kun tarpeeksi laatikkoa ihmettelee niin hän saa sen kuntoon ajan kanssa.

Korjauksia

Autolla en paljon ehtinyt ajamaan kun tuli poskettomat 2014-kesän helteet ja auton lämpömittarin käyttäytyminen alkoi huolestuttamaan. Oireita tai ongelmia ei ajossa ollut ja autossa vedenlämpöjen redline oli 130 astetta eli matkaa oli vielä paljon... mutta huolestutti silti sen verran että asiaa lähdettiin tutkimaan.
Tutkintojen jälkeen vaihdettiin antureita sun muita jonka jälkeen flektit alkoivat toimimaan niin kuin niiden piti. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, vaan lämmöt nousivat edelleen yli 100 asteen. Tarkempi tutkiskelu paljasti, että jäähdyttäjä oli alkuperäinen ja lamelleista puuttui yli puolet.
Tämän jälkeen siis vaihdettiin jäähdyttäjä. Mutta tulipa jälleen varaosista opittua paljon ja tehtyä monenlaisia havaintoja.

Huumoria

No kyllä aika humoristi saa olla, että Alfan ostaa...
Hienoja autojahan nuo ovat, eivätkä loppujen lopuksi kovin erikoisiakaan... laatukin on loppujen lopuksi ihan hyvä ja samat merkit niissä elektroniikkaosissa on kuin muissakin eurooppalaisissa merkeissä.
Mutta kun auto, johon osat ovat tulossa, on Alfa, niin osahinnat ja asennustyön hinnat ovat todella kovia.

Ajatuksia jälkikäteen

Ihan kiva. Nyt tiedetään millaisia ovat Alfat. Busson V6 on raju ja riehakas moottori, yllättävän hyvä. Toki valittiinhan se aikanaan vuoden moottoriksikin.
Loppujen lopuksi yllättävän hieno auto, jota pienet puutteet/pikkuviat vaivasivat.

Havaintoja

Ei ole ollut havaintoja jälkeenpäin. Mittarissa oli vain 200tkm eli tekniikan puolesta tuolla päästää vielä 100tkm lisää. Kori oli myös kunnossa ja sisältähän auto oli todella todella siisti.
Kyllä tuolla uskoisi ajavan ainakin vuoteen 2016 tai 2017 asti, jolloin on seuraava jakohihnan vaihto. Hihnanvaihdot näissä ovat aika tyyriitä, mutta jos itse tekee tai pienempi korjaamo tilaa Briteistä erikoistyökalut, niin sitten kustannus jää järkeväksi.