Jan Salminen

Minä

Taustaa

Olen 70-luvun puolessa välissä syntynyt pirkanmaalainen.
Kouluni ja opiskeluni olen suorittanut Tampereella aikanaan ja suurimman osan elämästäni olen asunut Tampereella.

Kouluihin kuuluvat peruskoulun jälkeen lukio ja sen jälkeiset opisto-opinnot aikana jolloin Tampereella vielä ei ollut esimerkiksi ammattikorkeakoulua.
Koska IT:n lisäksi myynti ja markkinointi ovat aina kiinnostaneet, kauppakorkean pääsykoekirjat on luettu hyvin ja niiden oppeja on hyödynnetty työelämässä tuotekehityksen ja markkinoinnin parissa vaikka kauppakorkeakoulun sijaan lähdinkin IT:tä opiskelemaan.

Työpaikan ulkopuolisena opiskeluna jonkin verran venäjää on kansalaisopistossa tullut opiskeltua. Vuosien jälkeen sanoista ei paljoa muista, mutta kyrilliset kirjaimet kun osaa lukea niin siitä on paljon hyötyä ollut.

Nykyään asun Ylöjärvellä. Ylöjärvi on upea kaupunki, josta minulla on pienestä asti upeita muistoja: Ylöjärvellä Vuorentaustassa olen viettänyt aikaa syntymästäni asti, Ylöjärven keskustassa tehnyt 80-luvulla Commodore 64 -peliostoksia ja 90-luvulla Kurun Länsi-Teiskosta löytänyt rakkauden.

Kiinnostukset

IT-ala, ohjelmistokehitys, tietojärjestelmäkehitys

IT-ala on oma alani. Oli kyseessä sitten ohjelmistokehityksen johtaminen/ohjaaminen, tietojärjestelmiin liittyvien projektien johtaminen tai liiketoiminnan kehittäminen IT:n kautta.

Olen hyvin nuoresta pitäen uskonut, että olen B2B-myynnin kanssa 'isona' tekemisissä myynnin, markkinoinnin ja kehittämisen kautta. IT oli nuorena vapaa-ajan ilo, mutta sen opiskelu kiinnosti ja vei mukanaan.
Työssäni olen pystynyt yhdistämään asiakkaiden parissa toimimisen, myynnin, markkinoinnin, kehittämisen ja IT:n - ja näiden yhdistäjänä teen tulosta.

Autot

Henkilökohtaisemmalla puolella autot ja autoihin liittyvät asiat kiinnostavat minua erittäin paljon. Vuosien varrella autoja on tullut ostettua ja myytyä monia.

Niitä on tullut hankittua erikoisilta kavereilta niin Suomesta kuin ulkomailta.
Moni työkaveri on tehnyt kysymyksen "miksi". Vastaus on aina yhtä helppo. Autot ovat erilaisia, haluan tutustua erilaisiin autoihin, päästä nauttimaan niistä - ja mikä tärkeintä, niiden ostamisessa ja myymisessä on oma kiehtovuutensa.

Se kehittää minua myynnin ja ihmistuntemuksen saralla ja tätä kehittymistä pystyn käyttämään hyödykseni työssä.

Toisaalta myös oheisasiat, kuten autojen varaosien hankinta, liittyvät työhöni ja pystyn saamani tietämyksen ja ymmärryksen käyttämään jälleen hyödyksi työssäni autovaraosatukkujen tietojärjestelmien kanssa.

"Internet"

Verkkojen verkko on nykyään tärkeä osa elämääni. Erilaiset verkkoyhteisöt ja "some" ovat asioita joiden parissa iltaisin ollaan, jos ja kun sellaisille aikaa jää.

Näitä voivat olla erilaiset automerkkien forumit, tunnetut some-sivustot, huumorisivustot, auto- ja automyyntisivustot, kauppapaikat ja musiikkisivustot.

Musiikki

Musiikkia kuuntelen hyvin paljon. Se on tärkeä osa iltaani ja akkujeni lataamista.
Myönnän olevani ja olleeni raskaan musiikin ystävä 80-luvun alusta asti kun ensimmäisen kerran törmäsin yhtyeeseen nimeltä WASP.

90-luvulla tunnustan, että lukioaikana eurodance (ne perinteiset 2 Unlimitedit, Magic Affairit, E-typet jne) oli mielenkiintoinen ja pirteä asia, olisiko se sitten siivittänyt jopa lukion kakkosluokalla minut saamaan stipendin.

Mene ja tiedä, mutta 90-luvun puolen välin jälkeen konemusiikki ja raskas musiikki yhdistyivät korvissani industrial-musiikkina (esimerkiksi KMFDM), joka teki erittäin suuren vaikutuksen.

Samoihin aikoihin Nightwish teki tuloaan, Stratovarius teki legendaarisen Visions -levyn. Power, symphonic, gothic olivat sanoja joita lausuttiin jo aiemmin mainitun industrialin lisäksi kuvaamaan musiikkia jota kuuntelin.

Musiikki -sivulle

Elokuvat ja sarjat

Samoin kuten musiikkia, elokuvia ja sarjoja katselen melko paljon. Monesti huomaa katsoneensa jonkin sarjan jaksoa pohtien työasioita. Joka toki ei ole paha asia, vaan todennäköisesti seuraavan päivän toimia nopeuttava asia...
mutta samoin kuin musiikki, nämä ovat tärkeitä asioita itselleni akkujen lataamiseen.

Elokuvat ja sarjat -sivulle

Pelit

Nuorempana tuli pelattua erityisesti tietokoneella paljon, toki myös konsoleilla. Niin offlinena kuin onlinena.

Nykyään työni vie suuren osan vuorokaudesta ja iltaisin vastaillaan paljon asiakkaiden posteihin tai valmistellaan seuraavaa päivää. Pelaamiselle ei enää jää aikaa kuin nuorempana, mutta aina välillä vastaan tulee jokin peli, jota on niin paljon kehuttu että on myös pakko koittaa. Välillä koittaminen saattaa hieman venyäkin..

Perhe

Perhe on minulle tärkeä asia. 90-luvun lopulta asti 'oma perheeni' on avopuolisoni Katja.
Minulle tärkeät vanhempani asuvat muutaman kilometrin päässä ja sopivasti työmatkan varrella, joten heitä poikkean katsomassa usein.

Terveys, työ ja perhe. Kolme tärkeintä asiaa elämässä.