Jan Salminen

Citroen Saxo 1999

Merkki ja malli
  • Citroen Saxo
Vuosimalli
  • 1999
Rekisteri
  • MIR-741
Moottori
  • 1400cc, Bensiini, 75hv
Vetotapa
  • Etuveto
Väri
  • Vihreä (shampanjan ja vihreän metallinhohtosekoitus)
Ostohetki ja ostohinta
  • Maaliskuu 2004, hinta 5900 euroa (pyynti 6000e tarjoushinta, ikkunassa vielä lappu 8900e, Pirkanmaan Käyttöauto)
Myyntihetki ja myyntihinta
  • Heinäkuussa 2005 siirtyi Katjalle, meni vaihdossa eteenpäin vasta tammikuussa 2007
Erikoista

Hyvin tavallisen näköinen auto. Väri oli poikkeuksellinen, mutta hillitty.

Tyyliä

Auto ostettiin edukkaan hinnan ja edukkaan ylläpidon takia. Tätä autoa ei tyylin takia hankittu, eikä se sillä ollut pilattukaan. Hyvin mukava kaupunkiauto kuitenkin.

Ostokunto

Autolla oli ajettu noin 77t. Auto oli todella siistissä kunnossa tuulilasin kiveniskemiä lukuunottamatta. Nekin kuitenkin oli liikkeessä juuri paikkailtu eikä niistä tullut koskaan ongelmia.
Liikkeessä oli myös laitettu autoon uusi akku ja ilmoituksen sekoilujen vuoksi autoon asennettiin liikkeessä ostettaessa vielä upouusi lohkolämmitinkin.

Myyntikunto

2005 vuonna autossa ei ollut mitään ihmeellistä. Vuosien varrella kuitenkin alkoi enenevässä määrin tehdä outouksia käynnin kanssa ja sammui ehkä 3 kertaa yhtäkkiä täysin tai kävi käynnistettäessä kolmella pytyllä.
Ruiskussa siis jotain häikkää, mutta tätä sattui muutaman kerran vuodessa eli ei hälyyttävää. Starttimoottori oli rahahdellut jo jonkin aikaa ja vuodenvaihteessa 2007 rahahti aina kun oli pakkasta. Kilometrejä oli myös silloin tullut jo noin 110t, joten Saxolla alkoi olemaan pientä remonttia tai vaihto edessä ja jälkimmäinen houkutti Katjaa enemmän. Isoista ongelmista ei ollut kyse, mutta useampia pikkujuttuja oli tiedossa ja tulossa.

Korjauksia

Niveliä, pakoputkea, kaiuttimet, ruostesuojausta...
Ostohinta oli autolla todella halpa, mutta niin oli autossa pikkuongelmiakin paljon ostettaessa joten sähköikkunoita remontoitiin, vaihdelaatikon öljyjä vaihdettiin, laakereita laitettiin, kytkinvaijeria vaihdettiin.
Silti auto tuli todella halvaksi ja vuonna 2005 olisin saanut siitä autoliikkeessä vaihdossa enemmän hyvitystä kuin olin siitä vuosi aiemmin itse maksanut.

Huumoria

Erään kerran asiakkaalta Helsingistä Tampereelle palatessani moottoritiellä Toijalan kohdalla hitaampia ohitellessani perään liimaantui Chrysler 300c ja pari pukukaveria autossa. Tulivat aivan puskuriin kiinni vasemmalla kaistalla... pitkä päivä ja vähän hermo kireällä, niin laitoin Saxoon 'all in' ja 165 tauluun.
Vauhtia kiihdyttäessä Chrysler roikkui takapuskurissa jätkien nauraessa kippurassa... 165 kohdilla kavereilta oli nauru jo loppunut ja sitten tultiin Tampereen rajalle asti tuota vauhtia kunnes nopeusrajoituksen muuttuessa hiljensin reilusti. Chrysler meni siinä vaiheessa ohi vasenta kaistaa vauhtiaan tippaakaan laskematta.
1.4 -litraisella koneella Saxo oli kuitenkin tarvittaessa ihan mukavasti liikkuva.

Ajatuksia jälkikäteen

Tämä oli fiksu ostos. Auton kulut ja kustannukset olivat pienet kuten oli suunniteltukin ja mahdollisti säästämisen seuraavaa autoa varten.

Havaintoja

Eiköhän tuo ole liikenteessä vielä useita vuosia. En tosin ole hetkeen tarkistanut...